Кашкавалки
Необходими продукти
- яйца - 2 бр.
- кисело мляко - една и половина чаена чаша
- олио - 1 супена лъжица
- сирене - 200 грама
- брашно - 4 чаени чаши
- сода бикарбонат - 1 чаена лъжичка
- кашкавал
- кимион на зърна
- масло
Омесваме меко тесто от
яйцата, киселото мляко, олиото, сиренето и брашното със содата и кимиона.
Намазваме ръцете си с олио и правим топчици с големината на орех като в тях слагаме парче кашкавал и колбас.
Намазваме ръцете си с олио и правим топчици с големината на орех като в тях слагаме парче кашкавал и колбас.
Нареждаме в тава - намазана с олио на голямо
разстояние - защото се надуват почти тройно.
Отгоре на всяко топче слагаме по парченце масло (без масло стават много сухи) и парченце кашкавал. Печем в умерена фурна на 170 градуса за около 20-25 мин.
Отгоре на всяко топче слагаме по парченце масло (без масло стават много сухи) и парченце кашкавал. Печем в умерена фурна на 170 градуса за около 20-25 мин.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар