четвъртък, 15 януари 2015 г.

Най-вкусните кашкавалки EVER

Кашкавалки
Необходими продукти
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - една и половина чаена чаша
  • олио - 1 супена лъжица
  • сирене - 200 грама
  • брашно - 4 чаени чаши
  • сода бикарбонат - 1 чаена лъжичка
  • кашкавал
  • кимион на зърна
  • масло

Омесваме меко тесто от яйцата, киселото мляко, олиото, сиренето и брашното със содата и кимиона.

Намазваме ръцете си с олио и правим топчици с големината на орех като в тях слагаме парче кашкавал и колбас.

Нареждаме в тава - намазана с олио на голямо разстояние - защото се надуват почти тройно.

Отгоре на всяко топче слагаме по парченце масло (без масло стават много сухи) и парченце кашкавал. Печем в умерена фурна на 170 градуса за около 20-25 мин. 

Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар