сряда, 21 януари 2015 г.

Пиле по Бръмбарски

Продукти:
1 бр. пиле
липов цвят
1-2 с.л. брашно
2-3 с.л.олио
сол


Начин на приготвяне:
Овкусяваме пилето със солта (може да добавите малко соев сос по желание). Слагаме го в намазнена тава и отстрани нареждаме липовия цвят. Добавяме две чаши вода. Печем около 40 мин в умерена фурна. След като месото е готово, прецеждаме бульона, слагаме го на котлона да заври и го сгъстяваме с брашното. С така получения сос заливаме пилето като предварително сме го разпределили на порции. Сервираме с няколко маслини и чаша бяло вино :)

Приятен апетит!

П.С. Рецептата може да се приготви и с разфасовано пилешко месо т.е. не е задължително пилето да е цяло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар