500гр. щавляк
1 вр. пресен лук
2 бульончета ( не е задължително)
2 домата
1 морков
100 гр. ориз
2 яйца
черен пипер
червен пипер
сол
олиоНачин на приготвяне:
Щавлякът се измива и нарязва на ситно, след като се почисти от жилите. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тенджера за около 5 мин. Добавя се щавлякът, черен пипер, червен пипер, сол, бульончетата, доматите, настърганият или ситно нарязан морков и оризът и се задушава 10ина минути. След това добавяме вода ( съобразено с това дали искаме да получим по-гъста или по-рядка супа). Оставяме да ври около половин час. Накрая добавяме 2 яйца ( докато още ври). Поръсваме с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар