Рецептата е предвиден за една порция. Използва се малко глинено гювече. Има вариант да се приготви в голям гювеч като умножите долупосоченото количество на продуктите с броя на планираните порции.
Продукти:
100гр. охладено филе от сьомга
2-3 средни картофа
1 глава лук
2-3 с.л. доматено пюре или лютеница
сол
олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
На дъното на гювечето нарежете картофите. Посолете ги. Сложете цялото парче сьомга с кожата надолу. Покриите с нарязания на полумесеци лук. Добавете доматеното пюре/лютеницата. Подправете със сол, черен пипер и олио. Долейте малко вода ( не повече от половината на съда). Печете в умерена фурна около 30-40 мин. Сервирайте в чиния като внимателно обърнете топлото ястие и украсите с пресен магданоз. Може да предловите с майонезен сос.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар